Rólam

Sziasztok! Messer Máté vagyok, az Egészség Művészete honlap tulajdonosa. Azért kezdtem el foglalkozni az egészséggel, mert 20 éves koromra több krónikus betegségem és tünetem jelentkezett, ami nem akart megszűnni. Elég sok orvosnál jártam akik fertőzéseket, refluxot, és egyéb betegségeket feltételeztek, de nem voltak túl magabiztosak a diagnózisban. Két hétig kórházban feküdtem, de nem találtak komoly szervi problémát, ami miatt végül pszichológushoz küldtek, mondván az ok lelki eredetű. Ez nevetséges volt számomra, tudtam, hogy a problémám kizárólag fizikai, arra volt szükségem, hogy újra egészséges legyek, nem terápiára.

Ahogy teltek a hónapok és egyre rosszabb állapotba kerültem kezdtem kiábrándulni a modern orvoslásból. Rájöttem, hogy a krónikus betegségek kezelése gyakran a tünetek csökkentéséről szól, és nem nagyon nyújtanak valódi gyógyulást. Ekkor jött a fordulópont és napjaim azzal töltöttem, hogy online tanultam az egészséges táplálkozásról és különböző elméletekről a betegségem okát illetően. Nagyon sok alternatív irányzat is több kárt okozott mint hasznot, és elképesztően nagy hülyeségekre alapult, de hosszú idővel és kísérletezgetéssel sikerült egyre jobban éreznem magam.

Szép lassan elhagytam minden gyógyszert amiről az orvosok azt állították, hogy szednem kell életem végéig, és jóval egészségesebb lettem, mint akár a betegségem előtt. Míg régen volt, hogy egy rövid séta is túlságosan megterhelő lett volna, ma van elég energiám és vitalitásom dolgozni, edzeni, és újra normáis életet élni. Azért hoztam létre ezt a honlapot, hogy a tapasztalataimat és gondolataimat megosszam másokkal, segítsek a gyógyuláshoz vezető úton. Úgy gondolom, hogy a fő dolgok amik meghatározzák az egészségünket mint a táplálkozás, cirkadián ritmus, vagy a mozgás optimalizálása, mind olyan tényezők amikért mi magunk vagyunk a felelősek, nem kerülnek sokba, és mégsincs olyan drága gyógyszer, vagy modern kezelés ami felvehetné velük a versenyt.

%d bloggers like this: