Az Egészség Művészete

Táplálkozás Mozgás Életmód

Rólam

Fiatalon komoly egészségügyi problémáim nem voltak, bár utólag vissza nézve a képeket, egészségesnek sem lehetne mondani. Az étrendem hasonló volt mint mindenkinek, elég egészségtelen.

Ebédre általában meleg étel volt, bár ennek az alapja is sokszor valamilyen tészta. Iskolában gyakran egyáltalán nem ebédeltem. Volt, hogy egyszerűen nem ízlett az étel, később mikor ebédpénzt kaptam gyakran az ebéd mellőzésével próbáltam pénzt spórolni.

A táplálkozást sohasem tartottam fontosnak, általában siettem túl esni a dolgon, hogy tovább számítógépezhessek. Elég sokat mozogtam, volt, hogy minden délután órákig fociztunk. Középiskolás koromra hihetetlenül sovány lettem, olyan mértékben ami már folytonos szorongáshoz vezetett. Körülbelül 50 kg társult a 180+cm-es magasságomhoz.

Középiskola végén elkezdtem súlyzós edzéseket végezni, és szerencsére segítséget tudtam kérni valakitől aki megpróbálta finoman jelezni, hogy jelenlegi helyzetemben egyek meg bármit és bárkit akit meglátok, mert olyan sovány vagyok, hogy bármilyen súlygyarapodás javítana a testkompozíciómon.

Elég jó eredményeket értem el – pár hónap elteltével 15 kg-al több voltam és jóval izmosabb, sokkal magabiztosabb lettem és jobban éreztem magam a testemben. Ekkor azonban több rossz dolog együttes hatására elkezdődött a két éves küzdelmem a krónikus betegségemmel.

Az egész egy egyszerű torokgyulladással kezdődött télen (valószínűleg nem volt a legjobb ötlet -10 fokban félrészegen sétálni a városban egy ingben.) Nem is tulajdonítottam neki semmit, volt már régebben is hasonló, kaptam antibiotikumot és el is múlt egy héten belül. Pár hónap után azonban újra jelentkeztek a tünetek pedig ekkor nem is fáztam meg. Innentől fogva bármit csináltam semmi nem segített, és egyre rosszabbul lettem.

Rengeteg különböző orvosnál jártam, és a fő problémám az volt, hogy egy diagnózist se kaptam. Elvégeztem különféle teszteket, végül gyomortükrözést is. Megállapították, hogy nincsen semmi “struktúrális probléma.”  Végül mondták, hogy refluxom van, és kaptam egy savcsökkentő gyógyszert meg egy másikat ami a “bélmozgást segíti.”  Amint elkezdtem szedni ezeket a “gyógyszereket” egyből sokkal rosszabbul lettem, minden étkezés után fájt a hasam, jobban fájt a torkom, és egyéb tünetek is jelentkeztek, például, hogy éjszakánként remegés tört rám minden előzmény nélkül.

Végül 2 hétig kórházban voltam, ahol megállapították, hogy nem találtak semmit, úgy, hogy én közben úgy éreztem halálomon vagyok. Itt megemlíteném, hogy voltam különböző természetgyógyászoknál is, hasonló sikerrel. Közben újfent elértem az 50 kg-os testsúlyomat, és sokkal rosszabb egészségügyi állapotban voltam mint bármikor életem során. Ezen a ponton fel kellett ismernem, hogy amit csinálok nem működik.

Mélyponton voltam minden szempontból, úgy éreztem ellopták az életemet, folyamatosan rosszul éreztem magam, semmi energiám nem volt és fájt a hasam. Ezen kívül úgy néztem ki mint ha most szabadultam volna egy koncentrációs táborból, és ez volt a legkisebb gondom. Hirtelen támadt egy ötletem, rákerestem a “reflux-okai-ra” angolul, ami kiadott egy videót amiben arról beszélt egy amerikai csontkovács, hogy az alacsony gyomorsav okozza a refluxot nem a magas, és a legrosszabb amit valaki tehet, ha gyomorsavcsökkentő gyógyszert kezd el szedni. Ez felkeltette az érdeklődésem és innentől fogva elkezdtem utána nézni dolgoknak az interneten.

Ezen a ponton képtelen voltam iskolába járni, vagy dolgozni, úgyhogy az elkövetkező két évben otthon gyűjtöttem információkat a betegségemről, táplálkozásról illetve teszteltem a különféle étrendeket és javaslatokat. Hamar észrevettem, hogy sok dolog a gyógyszerekkel ellentétben nagyon jól működik, bár elég hosszú időbe telt, mire mindent kitapasztaltam és sikerült egy olyan programot követnem amitől végül teljesen rendbe jöttem.

Azért hoztam létre ezt a honlapot, hogy segítsek az embereknek megérteni a szervezetük működését, szükségleteit, és jelzéseit. Illetve, hogy információt nyújtsak ahhoz, hogy saját kezükbe vegyék az egészségüket.

Elegem van abból, hogy az orvosok azt mondják az embereknek, hogy minden rendben van velük, még akkor is ha ők egyértelműen érzik, hogy nincs – sőt ami ennél is rosszabb, ami velem is megtörtént, hogy pszichiáterhez akarnak küldeni, mikor egyértelműen FIZIKAI és nem mentális problémáról van szó.

Rosszul vagyok az alternatív egészségügyi irányzatoktól, amik mindenféle bizonyíték nélkül, áltudományos megoldásokat kínálnak, ami lényegében a gyógyszerekhez hasonló varázskapszulás megoldás. A valódi dolgokról amik meghatározzák az egészséget, mint a táplálkozás, környezeti hatások, mozgás, mentális egészség, nagyon kevesen beszélnek, mivel ezeket nehéz eladni, és pénzt csinálni.

A cikkeimben próbálom egyesíteni a modern tudomány, és a tradícionális bölcsesség ismereteit, illetve személyes tapasztalataimmal megfűszerezve egy átfogó képet alkotni az egészségről, ami elősegíti túlélést és a jó életminőséget a modern környezetünkben.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: